En fotbollsfest för hela familjen

I barnens stad Vimmerby arrangeras varje sommar en fotbollsfest för unga lirare - Bullerby Cup. Sjumannafotboll spelas i klasserna flickor 10 och 12 år samt pojkar 10 och 12 år. Turneringen startade 1977 och 2019 arrangeras alltså den 43:e upplagan. 

Vimmerby IF firar 100 år!
Med anledning av föreningens 100-årsjubileum inbjuder vi till en jubileumsupplaga av Bullerby Cup 2019.
Inbjudna till den här turneringen är flickor och pojkar, 13 och 14 år.

• spelform 9 mot 9 med resultat, tabeller och slutsegrare
• speldagar 25-27 juli (tors-lör)
• begränsat antal lag – först till kvarn…


Arrangör är Vimmerby IF i samarbete med Smålands fotbollförbund. Vi samarbetar även med Södra Vi IF, Frödinge/Brantestad SK och Storebro IF. Dessa föreningar tar emot ett antal lag som kommer att förläggas i skolan på respektive ort. Alla matcher spelas dock i Vimmerby.
Cirka 650 ideella funktionärer jobbar med turneringen som pågår under fyra dagar i slutet av juli varje år.

Målsättningen med Bullerby Cup är att göra några dagar i Vimmerby så trivsamma som möjligt för spelare, ledare och supportrar. Därför satsar vi på och hoppas att fotbollen, spelglädjen, dramatiken, gemenskapen och alla nyfunna vänner skall vara det väsentliga.

Ambitionen har alltid varit att bibehålla den höga kvaliteten på cupen, inte att få med så många lag som möjligt, vilket har gjort Bullerby Cup till den välbesökta fotbollsfest det är. År 2016 noterades ett deltagarrekord när inte mindre än 212 lag deltog.

 


"Fantastiska fotbollsplaner", omdöme från besökare 2018

- Hur kan ni ha så gröna och fina planer när det är så torrt och varmt?

Svaret är att kommunen har gjort ett avtal med företaget Arla som släpper ut kondensvatten från sin produktion i Stångån. Vi får sedan ta upp vatten för att bevattna planerna på Ceosvallen och Vimarvallen.
Länsstyrelsen i Kalmar län har godkänt detta.

Sponsorer & samarbetspartners

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår