En fotbollsfest för hela familjen

I barnens stad Vimmerby arrangeras varje sommar en fotbollsfest för unga lirare - Bullerby Cup. Sjumannafotboll spelas i klasserna flickor 10 och 12 år samt pojkar 10 och 12 år. Turneringen startade 1977 och 2018 arrangeras alltså den 42:a upplagan. 

Arrangör är Vimmerby IF i samarbete med Smålands fotbollförbund. Vi samarbetar även med Södra Vi IF, Frödinge/Brantestad SK och Storebro IF. Dessa föreningar tar emot ett antal lag som kommer att förläggas i skolan på respektive ort. Alla matcher spelas dock i Vimmerby.
Cirka 650 ideella funktionärer jobbar med turneringen som pågår under fyra dagar i slutet av juli varje år.

Målsättningen med Bullerby Cup är att göra några dagar i Vimmerby så trivsamma som möjligt för spelare, ledare och supportrar. Därför satsar vi på och hoppas att fotbollen, spelglädjen, dramatiken, gemenskapen och alla nyfunna vänner skall vara det väsentliga.

Ambitionen har alltid varit att bibehålla den höga kvaliteten på cupen, inte att få med så många lag som möjligt, vilket har gjort Bullerby Cup till den välbesökta fotbollsfest det är. År 2016 noterades ett deltagarrekord när inte mindre än 212 lag deltog.        

Sponsorer & samarbetspartners

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår